9 Eylül 2009 Çarşamba

TINTIŞ ÇORBASI



Öncelikle (http://www.blogger.com/orguoyuncakcinine.blogspot.com/) örgücü nineye hoş geldiniz demek istiyorum, benim bu bloğumdaki ilk iyem ve takip edildiğini bilmek bana cesaret verdi. Çok teşekkürler. Şimdilik örgücü ninem için çorba tarifini veriyorum, inşallah bu akşam bilgisayarın azizliğine uğramam ve çektiğim fotoğrafları da ekleyebilirim. İşte size biraz değiştirilmiş olarak “Tıntış Çorbası”


(sonunda yükleyebildim :))
2 adet tavuk budu

  • 1 adet soğan

  • 1 çay bardağı mısır unu

  • Tuz

  • 3 ymk kaşığı Süzme yoğurt

  • 1 yumurta

  • Tereyağ

  • Kırmızı biber

İki adet tavuk budunu bir bütün soğan ve bir tutam tuzla haşlayın. . Butlar piştikten sonra didikleyin



Soğanı alıp atın ( tavuğun kötü kokusunu almış oluyor). Tavuk suyunu bir süzgeç yardımıyla başka bir tencereye süzün, böylelikle soğan parçaları ve pütürler olmuyor. Bu suyun içine bir çay bardağı mısır ununu ve didiklenmiş tavuk parçalarını ekleyip iyice karıştırın. Bulamaç haline geldikten sonra, kaynayıncaya kadar karıştırın. (burada çorbanın koyuluğuna göre biraz suyu artırabilirsiniz.) İyi karıştırmayınca unlar topaklanıyor. Kanadıktan sonra bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Ayrı bir tavada üç yemek kaşığı süzme yoğurt ve bir yumurtayı iyice çırpıp kaynayıncaya kadar pişirin. Çorbanın suyundan azar azar yoğurt karışımına ekleyin, ikisi aynı ısıya gelince yoğurdu çorba tenceresine döküp karıştırın. Sonrasında blendırdan geçirin. Üstüne tereyağ ve kırmızı biber döküp servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Demek Antep'te de mısır unu kullanılıyor. Çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben sırf adı için yaparım bu çorbayı...:)

    YanıtlaSil
  3. Aslında çok kullanılmaz Damlacım haklısın. Sadece ekmeği yapılır, bir de balık kızartmalarında kullanılır. bu çorbayı yeni denedim, bir de kuymağını yapıyorum. o da değişik oluyor.

    YanıtlaSil
  4. içimden geldiği gibi ~~~ öyle değilmi adı çok güzel :)

    YanıtlaSil