- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
- 3 ymk kaşığı Süzme yoğurt
- 1 yumurta
- Tereyağ
- Kırmızı biber
İki adet tavuk budunu bir bütün soğan ve bir tutam tuzla haşlayın. . Butlar piştikten sonra didikleyin
Soğanı alıp atın ( tavuğun kötü kokusunu almış oluyor). Tavuk suyunu bir süzgeç yardımıyla başka bir tencereye süzün, böylelikle soğan parçaları ve pütürler olmuyor. Bu suyun içine bir çay bardağı mısır ununu ve didiklenmiş tavuk parçalarını ekleyip iyice karıştırın. Bulamaç haline geldikten sonra, kaynayıncaya kadar karıştırın. (burada çorbanın koyuluğuna göre biraz suyu artırabilirsiniz.) İyi karıştırmayınca unlar topaklanıyor. Kanadıktan sonra bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Ayrı bir tavada üç yemek kaşığı süzme yoğurt ve bir yumurtayı iyice çırpıp kaynayıncaya kadar pişirin. Çorbanın suyundan azar azar yoğurt karışımına ekleyin, ikisi aynı ısıya gelince yoğurdu çorba tenceresine döküp karıştırın. Sonrasında blendırdan geçirin. Üstüne tereyağ ve kırmızı biber döküp servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun.
Demek Antep'te de mısır unu kullanılıyor. Çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum.
YanıtlaSilben sırf adı için yaparım bu çorbayı...:)
YanıtlaSilAslında çok kullanılmaz Damlacım haklısın. Sadece ekmeği yapılır, bir de balık kızartmalarında kullanılır. bu çorbayı yeni denedim, bir de kuymağını yapıyorum. o da değişik oluyor.
YanıtlaSiliçimden geldiği gibi ~~~ öyle değilmi adı çok güzel :)
YanıtlaSil